Het huisje beschikt over een ruime, luxe keuken

Informatie tarieven etc.

 

 

't Trappelend

Het woord 't Trappelend is ontstaan in de tijd dat het paard nog als trekdier werd gebruikt. Bij het bewerken van de smalle akkers moest het paard aan het einde van de akker trappelen om te keren en dan kon het tevens even tot rust komen. Dit gebeurde ook als de boer met z'n paard en wagen aan het einde van een doodlopende weg niet verder kon.

Die plek werd dan door de bewoners 't Trappelend genoemd.

Beide benoemingen zijn kenmerkend voor ons plekje op het Parc Salland. Een RUST- en KEERPUNT.

Herfst 2001

We zijn onderweg naar het toekomstige parc Salland. Er staan twee modelwoningen ter bezichtiging beschikbaar.

Het is deze dag guur weer met veel regen en harde wind. Op de A1 van Amsterdam naar Deventer weten wij ons nog onder de medemens. Na deze weg bij de afslag Bathmen te hebben verlaten is dat gevoel abrupt ten einde.

Rijdende over smalle wegen met aan weerszijde statige bomen, worden wij alleen door de wuivende toppen begroet.

Ook in de kleine dorpjes die wij passeren, is geen levend wezen te bespeuren. Op de plaats van bestemming aangekomen zijn we eensgezind in onze gedachten. Dit is het einde van alle wegen, dit moet 't Trappelend zijn.

Omdat wij tot de 1e kopersgroep behoren kunnen we uit vrijwel alle 89 bouwkavels kiezen. Na een wandeling over het toen nog onherkenbare park zijn we het direct eens: aan het einde van een doodlopend pad ligt bouwkavel 81 en naar onze beleving het mooiste plekje van het park in wording.  

Vanaf dat moment is dit 't Trappelend.

2019

We vinden het nog steeds het mooiste plekje van het Parc Salland. De foto's die wij bij de koop van de bouwkavel hebben gemaakt, hangen in de trapopgang van de vakantiewoning. Het laat een kale grasvlakte zien met piketpaaltjes en de fundering van onze woning. Het zijn onherkenbare beelden geworden.

Nu staat er een Hans en Grietje huisje op een kavel van 600m2, volledig omgeven door bomen, begroeide wilgentenen schuttingen en prachtige struiken. De snoeischaar en motorzaag doen inmiddels regelmatig hun werk. Er zijn beschutte plekjes voor de zonaanbidder maar ook in de schaduw onder de lindebomen.

 

De fotogalerij op de site is gemaakt door Gerard Heinsbroek. Het laat o.a. zien hoe de afgelopen jaren de natuur rond  de woning z'n best heeft gedaan. Zoon Abel Heinsbroek komt alle eer toe omtrent de creatie en werking van deze prachtige website www.vakantiesalland.nl

 

Veel plezier toegewenst op dit mooie plekje!